Deze maand zitten we niet stil wat betreft het opdoen van nieuwe kennis. Alle filialen van Brouwers Zink hebben een uitgebreide cursus gekregen van de mannen van Carlisle. De cursus ging over een heel fijn product, namelijk de HERTALAN® EASY STICK GS.

De HERTALAN® EASY STICK GS is een zelfklevende EPDM strook, met een glasvezel inlage. Het wordt voor steeds meer toepassingen gebruikt, maar wij zien het op dit moment het meest toegepast worden in dakgoten. Het is een mooi product om oude goten mee te restaureren of een zwakke plek weer helemaal waterdicht te maken. Ook kan het product rechtstreeks op een houten goot worden aangebracht, zonder er zink in te leggen.

Technisch adviseur Bert heeft ons alles uitgelegd over het maakproces en de eigenschappen van het product. Zo is HERTALAN® EASY STICK GS door zijn glasinlage minder elastisch dan de standaard EPDM, waardoor het na het aanbrengen niet ´werkt´ maar perfect op zijn plek blijft. De butyl kleeflaag is erg sterk, door een zeer uitgebreid mengproces. In het productieproces is goed nagedacht over de praktische kant. Zo heeft de beschermfolie in het midden standaard een extra insnede, waardoor je het in delen eraf kan halen.

Na de theoretische uitleg kregen we een uitgebreide praktijkcursus, waarbij iedereen zijn eigen houten goot mocht inplakken. Hierbij kwamen alle stappen aan bod, het inmeten, vastrollen, en het vouwen van de hoeken. Als je dit product gebruikt heb je geen lijm nodig, enkel bij het maken van insnedes of inplakken van uitlopen gebruik je kit. De meeste ondergronden hebben genoeg aan goed ontvetten en droog maken, enkel bij erg zuigende ondergronden gebruik je eerst de primer.

Veel dank aan de mannen van Carlisle voor deze informatieve cursus!

Met vriendelijke groet,

Jolieke de Heer
Medewerker Brouwers Zink