Terugblikken op het tweede kwartaal van 2021 is terugblikken op opnieuw een Corona kwartaal. Een kwartaal waarin we de avondklok hadden, grote vaccinatievooruitgang boekten en uiteindelijk bijna alle Corona maatregelen werden ingetrokken in de tweede helft van juni. We leken op weg te zijn naar een mooie vakantieperiode, maar inmiddels zijn we door de Deltavariant weer met beide benen op de grond gezet.

Zakelijk gezien was het tweede kwartaal opnieuw een prima kwartaal voor Brouwers Zink (& Dak), omdat er nog steeds veel geld werd uitgegeven aan bouw en verbouwingen, waaronder ook aan daken. Maar we kregen er een nieuwe Corona dimensie bij: schaarste en daarmee gepaard gaande prijsstijgingen van materialen. Ook de weersontwikkeling was bijzonder: april was te koud, mei was te nat, alleen juni bracht stabiel lenteweer met een zomerse week met warm weer.

We noteerden opnieuw een keurige omzetgroei van 10% in het tweede kwartaal, waardoor ons eerste half jaar eindigde met een 16% groei. Met een jaarlijkse groeidoelstelling van zo’n 15% liggen we dus prima op koers. Daaraan leverden alle regio’s en filialen hun positieve bijdrage. De leverbetrouwbaarheid was opnieuw vrij goed, de productie uitval was beperkt en er werd ook genoeg gelachen op een dag 😊. De spirit zit er nog steeds goed in bij onze mensen, maar inmiddels zijn de meesten ook wel toe aan een fijne vakantieperiode. Er is soms hard gewerkt om alles af te krijgen en onze klanten waarderen dit enorm.

Ondertussen is ook filiaal Eindhoven nu volledig open. Zie daarover het nieuwsbericht over Eindhoven. Dennis, Dave en Marco hebben hun best gedaan om hier iets moois van te maken en dat is prima gelukt!

We hebben dan ook veel geld geïnvesteerd in ons bedrijf in de eerste helft van dit jaar waar we in de tweede helft de eerste vruchten van verwachten te plukken. Hoe we verder over de toekomst denken is beschreven in een apart nieuwsbericht. Aan ambities geen gebrek, alleen willen we wel goed georganiseerd verder blijven groeien met een fijne groep van gemotiveerde mensen.

Dat brengt ons bij de aanstaande vakantieperiode. Typisch zo’n periode waarin de bouwvak centraal stond, maar die dit jaar anders uitpakt. Door de Corona moeilijkheden verwachten wij dat mensen ieder een eigen koers gaan bepalen van vakantievieren. We hebben daarom besloten om deze vakantieperiode met gespreide vakanties te gaan werken waardoor de locaties niet hoeven te sluiten, maar met beperkte bezetting kunnen doordraaien. Hiermee willen we graag voorzien in een servicebehoefte van klanten die deze zomer gaan doorwerken. Tegelijk verwachten we dat de grote bedrijven wel gesloten zijn en voor die reden worden in de periode van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 20 augustus geen leveringen bezorgd. De locaties in Maasmechelen, Maastricht, Eindhoven en Gouda zijn gedurende deze twee weken geopend van 7 uur tot 15.30 uur.

Tot slot verwijs ik graag naar onze nieuwe actiepakketten voor het 3e kwartaal. In ons nieuwe filiaal in Eindhoven zijn nog een aantal andere leuke openingsaanbiedingen te vinden.

Hopelijk tot snel en alvast een hele fijne vakantie gewenst mede namens John Brouwers en alle medewerkers van Brouwers Zink & Dak.