Het eerste kwartaal van 2021 is alweer geschiedenis. Ook dit kwartaal werd een COVID-kwartaal en daarmee zelfs een COVID-jaar. Lastige tijden voor de samenleving dus nog steeds, mede door de trage progressie van de vaccinaties. Afgelopen kwartaal werd afgesloten met 2e kamer verkiezingen in maart. Met 37 fracties was Nederland nog nooit zo verdeeld. Maar over COVID is iedereen het volgens mij met elkaar eens: hopelijk komt daar snel een einde aan zodat we ons normale leven kunnen hervatten.

Recordmaand maart

Voor Brouwers Zink & Dak was het eerste kwartaal van 2021 een bijzonder goed kwartaal. Afgezien van een koude week in februari was er weinig winter, maar wel relatief veel regen. Ik schrijf dit stuk terwijl de sneeuwvlokken in april neerdalen en we nog geen week geleden met 25 graden buiten konden barbecueën. Maar de weersomstandigheden hebben Brouwers Zink niet dwars gezeten en dat is waarschijnlijk gedeeltelijk opnieuw ook aan COVID te danken. Gelukkig bleven bijna alle medewerkers van Brouwers Zink bespaard van besmetting en bleven mensen volop investeren in hun woningen inclusief hun daken. Tel daarbij op de goede ontwikkeling die Brouwers Zink als bedrijf doormaakt en de basis is gelegd voor een recordmaand maart. Er werd een omzet genoteerd die de laatste 10 jaar niet werd behaald. De laatste keer dat dit was gebeurd, was ruim 11 jaar geleden met meer dan 2 keer zoveel medewerkers. In 2011 werd tot lang in de nacht doorgewerkt, in 2021 sluiten de laatste mensen rond 19 uur hun werk af om naar huis te gaan. Een wereld van verschil…

Prijsstijgingen in de bouwsector

Het gaat dus veel beter in 2021 en dat blijkt ook uit de sterke afname van de klachten. Er worden ook in 2021 fouten gemaakt, maar ze zijn veelal menselijk en niet procedureel. Daar komt nog bij dat het aan grondstofzijde wel degelijk rommelt. We proberen onze klanten daar zo weinig mogelijk mee te belasten (we hadden nauwelijks backorders), maar diverse leveranciers werden geraakt door COVID-besmettingen en minder aanbod van materialen. Het enige dat we niet geheel kunnen tegenhouden zijn de prijsstijgingen van met name bitumen en isolatiematerialen. Bouwen zal in 2021 dus flink duurder worden en dat geldt helaas ook voor daken.

Nieuwe collega’s

Wat steeds beter wordt gewaardeerd door onze klanten, is dat onze medewerkers zo goed onderlegd zijn op het gebied van zink en daken. Dit is gebaseerd op vele jaren ervaring die veel mensen hebben opgedaan en die ze graag delen met nieuwe collega’s. En die nieuwe collega’s, die zijn er. Zo stelt Thijs Bekker zich graag voor, want hij is sinds 8 maart begonnen als vervanger van Edwin van Schajik in Zuid-Holland. Per 1 april is daar ook nog Gernel de Boer bijgekomen voor Noord-Holland en Utrecht. Zij zal zich in de volgende nieuwsbrief voorstellen. Beiden gaan vanuit Gouda verder werken aan de volgende groeistappen die we graag in de Randstad willen maken.

En dat geldt natuurlijk ook voor ons nieuwe filiaal in Eindhoven. Dennis Pieloor stelde zich vorige maand al voor in de nieuwsbrief. Daar zal Marco Geurts binnenkort ook nog bijkomen. Eerst blikken we in het projectartikel graag even terug met John en Marco Geurts op een prachtig Nedzink NEO project dat zij onlangs hebben gemaakt en waarvan Brouwers Zink de materialen mocht leveren.

Kortom een mooi eerste kwartaal van 2021 zal een prima vervolg krijgen. Kijk in dit kader ook nog even naar de nieuwe aanbiedingen die we voor u hebben klaargemaakt.